Alla inlägg under maj 2008

Av Karin - 22 maj 2008 20:06


När vi varit och handlat mat så drog vi förbi ett annat ställe och köpte 5 säckar koskit. Lars lastade och åkte och jag gick in och betalade.

Vi har ungefär 3 mil hem och när jag närmade mig hemtrakten så ringer Lars och varnar mig för att det inträffat en trafikolycka inte så långt från där vi bor. Jag åkte av riksvägen och tog en mindre väg hem, så som Lars oxo hade gjort.


Under kvällen så har det uppdaterats på lokalblaskans hemsida att det var en frontalkrock och två dog direkt. Tre stycken vårdas på intensiven.

Ett ögonblicks verk ........... tänk vad fort livet kan ändras!!!!

www.na.se 

Av Karin - 22 maj 2008 06:04


Vart tar veckorna vägen egentligen!!????

Nyss var det måndagmorgon och hela veckan låg framför oss.

Det är mulet ute men inget regn, ännu. Det har inte varit frost i natt, kanske vi kan få lite varmare nu.


Idag är det handlardag!!

Jag ska försöka få med mig ett gäng koskitspåsar hem ikväll, så att jag kan göda mina tomater, gurkor m m.

Får se hur mycket jag hinner med på lördag men har tänkt att plantera "på riktigt" i växthuset. Hitills har allt stått i "odlingstält" för kylans skull, men nu behöver plantorna mer utrymme. 


Helgen i övrigt innebär kurs på fredagkväll, hundutställning i  Österbybruk på söndag och så är det ju Mors dag så lilla mor ska få ett besök men det får bli på lördag.

Fullt ös - medvetslös


Hopp in i duschen ....



Av Karin - 21 maj 2008 18:23


Hemma igen efter en hektisk dag på jobbet, skogsrundan och kvällsmaten är avklarade. Så nu är det bara att ta kväller!!!!

På hemvägen var jag på posten och hämtade ett paket med 2 st klänningar från GudrunSjödén som jag beställde i söndagskväll på webben.

Fick sms på middagen idag att de fanns på vårt "postkontor".

Fy fasen va snabbt och smidigt.

Jag är vansinnigt förtjust i vissa av hennes kläder/kollektioner.

Nu var det bara ett fel, deras lager hade skickat fel storlek på en av klänningarna, tyvärr. Men jag ringde och de skickar rätt storlek på en gång. Den andra får jag naturligtvis returnera.


Här regnar det lite grann, ett fint stilla regn, det är bra för lagottopälsarna!!! Doggsen är ute på tomten och jagar katter så nått lagottomys lär det inte bli på ett tag ikväll.

Vem vill gosa med en blöt hund ......... inte jag i alla fall.


off to the soffa ......


Av Karin - 21 maj 2008 06:05


Ännu en frostig morgon!!

Det är klart ute, inte ett moln på himlen. Det är bara ett fel, det är för kallt. Men nu verkar det som om det ska bli lite varmare.

Jag blev tvärsnorig igår kväll och alldeles täppt, det verkar ha lugnat sig idag eller oxo har det inte kommit igång än, vill inte bli förkyld.


Fixa verkar vara helt OK nu på morgonen och hon har sovit hela natten.

Hon gnodde lite i ansiktet när hon mornade sig tidigare men så kanske hon gör varje morgon vid närmare eftertanke.


Igår fick jag hem min kalkstenskiva till symaskinsunderredet som jag har i växthuset. Det blev perfekt!!!

Tanken är att jag ska ha det att ställa lite växter på t ex pelargoner och som planteringsbord när det behövs. Vi får se vad det lämpar sig bäst till.

 Snyggt blev det i alla fall.


Hopp in i duschen ...


Av Karin - 20 maj 2008 22:17


Efter dagsverket så brukar vi ta skogsprommisen direkt när vi kommer hem, när det inte är för varmt vill säga. Så idag bar det av mot skogen ......

Fixa är lösspringande nästan hela vägen runt, hon har en kontakt och närhet till mig som är helt underbar, max 10 - 15 meter går hon ifrån mig.

Hon gör små små avstickare in i skogen från vägen vi går på men kommer alldeles strax tillbaka igen, i en rasande fart.

Inkallningar är hon helt suverän på btw.

Nåväl idag så gick vi i godan ro som vanligt, doggsen letade hartryffel emellanåt, vi tränade lite "sitt o stanna kvar", inkallningar, gå fint  m m alltså en helt vanlig prommis!

Fixa dyker in i skogen på ett ställe och kommer snabbt tillbaka igen och då gnor hon sig med tassen i ansiktet vid höger öga, precis som om hon gjort sig illa eller något. Alldeles hysteriskt gnor hon .......

Det hör till saken oxo att Fixa är ganska känslig av sig, hon kan inte gå som vanligt om hon så bara har lite torrt gräs i håret på benen!!!

Jag stannar och kollar men ser absolut ingenting. Hela vägen hem så har hon fullt sjå med att gno sig med tassen i ansiktet.

Väl hemma så blir det dusch av benen och så även ansiktet för vid det laget så hade hon skitat ner sig rejält där oxo eftersom det var regngegga i skogen.

Det blev undersökning på trimbordet och jag fann fortfarande ingenting mer än att ögat var ganska rött och irriterat av hennes gnidade på hemvägen.

Jag tog henne med in i soffan och fick henne att ligga ner och slappna av, förde bort allt hår från ögat och hon knep extra med det när det var öppet. Till slut så somnade hon, det märktes att hon tyckte det var skönt att ha ögat stängt. Jag satt där och iakttog henne i säkert 1 timma.


Funderade hela tiden på vad som kan ha hänt ................

- om hon skadat sig på en gren eller liknande

- blivit ormbiten

- eller biten av något annat djur


När hon vaknade igen så tog jag fram en strut och satte på henne, vilken hon sedan har haft på sig under kvällen när jag inte kunnat bevaka henne.

Som det ser ut nu så är det röda i ögat borta, inga synliga märken, inget svullet och en jäkla glad Lagotto. Glad över att struten är borta .....


Av Karin - 20 maj 2008 06:07


Men ingen frost, tack o lov!! Som lägst har det varit 0,4 plusgrader.

Skulle ha sett på 5-dygnsprognosen igår men missade den. Man är ju lite intresserad av vad det blir för väder till helgen uppåt upplandskusten t ex.

Idag är det risk för regnskurar här och verkar vara så resten av veckan men lite bättre på tempfronten.


På jobbfronten är det som vanligt, TOTALKAOS !!!

Massor att göra som vanligt. Just nu har vi en våg av privatkunder som ska ha stenbänksskivor och helst igår.

Jag vet inte hur många telefonsamtal jag hade igår om just det.

Vi har en leveranstid på 4 - 5 arbetsveckor och DET fattar inte folk.

Vi gör ju allt från "scratch", specialtillverkning så det stänker om det m a o.


Hopp in i duschen ....


Av Karin - 19 maj 2008 22:16


Jag var precis ute med doggsen på den sista kvällskissen och då hör jag att han är här, näktergalen. Han hade inte kommit igång riktigt ännu det var väl för ljus eller för tidigt på kvällen.

De brukar alternera mellan tre olika skogar runt vårt hus men i år verkar det som om de hittat tillbaka till den skogen som ligger närmast oss.

Den skogen är skövlad , f´låt, jag menar avverkad men börjar så sakta att återhämta sig nu. Man kan fortfarande inte gå på stigarna för det ligger en jävla massa bös kvar överallt och slyn är flera meter hög.

Man kan undra vad sånt skogsbruk kallas för .......


Well folks that´s all for today ........

Av Karin - 19 maj 2008 21:59


Jobbat, klickat, walkat, cyklat, tovutrett, kockat och ätit, slappat .........

Vet inte varför men jag känner mig helt muck!!!!

Jag undrar alltid över om man egentligen mår så jävla bra av dessa svängningar i vädret, från vrålvarmt till iskallt, så jag skyller på det.

Det kryper ner mot nollan nu igen så jag har precis varit ute och bäddat in mina skyddslingar i växthuset. Buurrrrrrr ....... det är ruttet att det ska vara så nedrans kallt. Man får hoppas att detta kanske är de så kallade "järnnätterna", de brukar vara i början av juni men ur led är ju tiden så ......




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards