Alla inlägg under februari 2010

Av Karin - 10 februari 2010 06:45

Klistrat kött !!???

Idag 06:37 


 

Mycket ska man höra .......   Var lite för trött nu för att läsa hela artikeln på Aftonbladet men vem i hela friden hittar på allt !!???  Det försöks hela tiden lura oss konsumenter . Pressat kött finns ju redan och har funnits länge, det är inte lätt att hitta en äkta rökt/kokt skinka längre .......... men då är ju priset därefter. Plus alla tillsatser !!   USCH !!!!

Sitter och ilsknar till här på morgonen, det blir inte bättre av att läsa om Patrik Sjöberg och hans beteende i Mästarnas Mästare.  DUBBEL USCH !!!!!!!!  Vilken fruktansvärt osympatisk människa. Vem tror han att han är !!!

 

"1 kokt m smör" blev det till frukost och nu svart kaffe.  I lunchlådan ligger stekt sidfläsk och en himla god sås, samma mat som gårdagens kvällsmat, jag putta i några få broccollibuketter oxo .........     Rejäla fläskskivor var det så 2 st fick räcka, det blev 80 gr tillsammans.

Redo för en ny dag i stenbrottet, vi har att göra men det är inte så stressat som före jul. Jag hinner med allt som ska göras och lite till, DET känns bra.

 

Hopp in i duschen .......

Av Karin - 9 februari 2010 06:28

Tisdags morgon

Idag 06:27 


 

Dags för en ny dag !!!  Med jobb, prommisar och mat.  Sitter här och rapar och känner mig proppmätt på  " 1 kokt m smör",  mättnadskänslan kommer först efter en stund.  I lunchlådan ligger chorizokorv o gräddstuvad spenat, gårdagens kvällsmat.

Det blev en lång dag igår eftersom jag var in till husse och gjorde en del bokföring och moms- o skattedeklaration. Vi var inte hemma förräns sju - halvåtta !!  Då blev det "snabbmat" ...........   I vårt tidigare matliv hade det blivit en tunnbrödsrulle i korvmojen en sån kväll men inte nu längre. 

Fortsatt kallt ute, minus 6 just nu, och de lovar MER snö !!!  Nåväl det går nog ganska fort när vårvärmen kommer sen och ska smälta bort all snö vi fått.  Det droppade så härligt från taken i söndags när solen var framme ..........

Hopp in i duschen ........ 

Av Karin - 8 februari 2010 06:20

Monday, monday

Idag 06:20 


 

Känns ibland som om veckan bara innehåller måndagar och fredagar !!!  Inte mycket att göra åt, bara att gilla läget. Fortsätter med mitt nya måtto "hälften av allt",  Det har funkat rätt bra hitills, inga större problem med att äta mindre portioner och jag håller mig förvånansvärt mätt på det lilla jag äter.

"1 kokt m smör" blev frukost även idag. Har suttit och testat andra frukostalternativ men det är "1 kokt m smör" som får bäst värde i Kostverktyget och jag tycker fortfarande att det är gott så ...........    


Hopp in i duschen ........

Av Karin - 7 februari 2010 22:01

Söndagskväll

Idag 19:37 


 

Det har varit en fantastisk vacker vinterdag idag, solen drog oss ut på två prommisar. En riktigt lång på fm och en lite kortare på em.  Det vackra vädret väcker alla mina odlarkänslor men det är på tok för tidigt att börja så och odla något ännu.  Däremot kan jag börja väcka mina pellisar till liv, sakta men säkert ökar jag vatten och belysningen för mina övervintrare.Snart stundar omplantering och beskärning ............       

Växthuset är för tillfället en stor snö och isklump, tanken på att det inom 2 - 3 månader kan odlas lite örter och kryddor där är ganska "way off" för närvarande.  Inte utan att man längtar ........     Husse drog av all snö av taket igår, tyngden knäcker annars lätt glaset.

Dagens middagsmat har varit latmansmat, rostbiff och broccolligratäng. Snabbt och gott !!!!   Husse köpte en rostbiff på Lithells i fredags, 75:-/kg, kanonbra mat och pris.  Det blev två lunchlådor till morgondagen och resten av rostbiffen är skivad och fryst i portioner.   Skönt med helger som man kan styra helt o hållet som man själv vill, som att äta när man är hungrig.

Mors kors                      

Av Karin - 7 februari 2010 14:51

Fixa spanar på fågel


  

"Va´ sa du fågel !!!????"


     

  


Utefikaplatsen på jobbet 7 januari




Samma bord nu i fredags


   



Basta på sin favvoplats på jobbet, min stol


     

Av Karin - 7 februari 2010 09:29

Vanligt lördagsgöra

Idag 09:28 


 


Ja det blir tyvärr inte roligare än så en vanlig lördag hos oss.

Prommisen blev en lite annorlunda sväng pga all snö i skogen. Vi kände inte för att pulsa i 40 - 50 dm snö i ett antal km så det fick bli plogade vägar istället. Detta innebar en stor omväg som tog dryga timmen att gå. Vi mötte en del andra promenerande hundägare som vi inte mött tidigare. En mastiff-fröken på 10 månader som fick sig en rejäl utskällning av mina två "rashatare". Vi stannade och pratade några ord med matten och då lugnade de ner sig.  Fortsatt mötte vi en massa hästar och ett par golden, som sagt full med folk ute !!

 

Återvinningssoporna är återvunna, huset blev städat och jag börjar se botten på tvättkorgen.  Jag testade att göra Nickes lax till middag, som han tipsade om i ett blogginlägg.  Den var supergod men jisses så mätta vi blev !!!!!  Vi åt vid 4 tiden på em och hade tänkt att ta lite ost o vin till Melodifestivalen men HERREGUD vi var inte ens sugna på nått mer ätbart vid åttatiden.   När jag gick o la mig vid 11 tiden så var jag fortfarande mätt ............

Av Karin - 5 februari 2010 06:30

FREDAG !!!

fredag 5 februari 


 

Så är den här veckans mest efterlängtade dag !!

Det snöar inte längre, tack o lov, men vi har nog fått nån dm till nu i veckan. Kallt är det fortfarande, 8 minus. Det har lovats SOOOL i helgen, det ser jag fram emot.  Rejäla prommisar lär det bli, som vanligt. Helgen i övrigt kommer att gå i rengöringens tecken, lokalvård av vårt hem står högst upp på "to do-listan". Tvättmaskinen kommer att gå varm och återvinnigssopor ska just återvinnas. 

" Ett kokt m smör" blev det till frukost !! Det lustiga är att jag står mig lika bra till lunch på ett ägg som de två jag tidigare åt.  I lunchlådan finns andra halvan av tonfiskburken jag åt i går kväll.  Jag blev riktigt mätt på den portionen igår, trots att jag var såååå hungrig. Får se till att det inte går så många timmar emellan mina måltider.

Hopp in i duschen .......

Av Karin - 4 februari 2010 19:45

Jag är livsfarlig !!!!

torsdag 4 februari 


 

For till det STORA köpcentret för att handla mat efter jobbet. Sprang runt lite andra ärenden där oxo för att sedan åka hemåt. Stannade till hos sonen med familj på hemvägen för att hämta mina Tupperwaregrejer.  När jag äntligen var hemma, plockat in alla varor jag handlat, ställt in bilen i garaget och skulle fixa mig nått att äta var jag så hungrig så jag kunde ha ätit en häst.  Livsfarligt !!!!    Var tvungen att verkligen hejda mig för att inte bara ta något och ladda in ........ fort som satan.  Det blev en halv burk tonfisk med en massa majonnäs, en liten tomat och tre oliver.   Kaffe med en bit Brie intages nu i lugn o ro i soffan .


Mors kors

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards